ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
 
  TELE FINLAND
  SAUNALAHTI
 
  GLOBETEL
   
  

Puhelu matkapuhelimesta yritysnumeroon halpenee
(14.01.08)
Yritysnumeroon soittaminen matkapuhelimesta on vuosia ollut moninkertaisesti kalliimpaa, kuin soittaminen tavalliseen lankaliittymän numeroon tai toiseen matkapuhelimeen. Nyt vihdoinkin, helmikuun alusta vuonna 2008 puhelut matkapuhelimesta yritysnumeroon laskevat ensimmäistä kertaa! Teleyhtiöt ovat Viestintäviraston aloitteesta neuvotelleet tukkuhinnoistaan. Viestintäviraston kehotuksen mukaan teleyritysten tulee itsesääntelyllä varmistaa, että matkaviestimistä pystyttäisiin soittamaan valtakunnallisiin yritysnumeroihin entistä halvemmalla.

Yritysnumeron ottaneen yrityksen ei jatkossakaan tarvitse ilmoittaa numeronsa yhteydessä mitä siihen soittaminen maksaa eikä edes voi, koska jatkossa hinta määräytyy soittajan operaattorista. Tulemme siis yhä edelleen näkemään näitä "paikallisverkkomaksun hinnalla" -lauseita, vaikka todellisuus on siitä kaukana matkapuhelimella soitettaessa. Viestintäviraston mukaan hinnat soitettaessa matkapuhelimesta valtakunnallisiin yritysnumeroihin ovat olleet Suomessa poikkeuksellisen korkeat.

Helmikuun alusta puhelu matkapuhelimesta yritysnumeroon maksaa Soneran liittymästä 14,9snt/min ja Elisan liittymästä 16,9snt/min. Lisäksi peritään kyseisten operaattoreiden käyttäjiltä puhelun aloitusmaksu. Oman operaattorin hinta selviää soittamalla asiakaspalveluun, yhtiöiden nettisivuilla ei tätä kirjoitettaessa ole mainintaa puheluhinnoista yritysnumeroihin.

Yritysnumeroiksi tunnetaan yleisesti 010, 020 ja 030 alkuiset puhelinnumerot. Totuus on kuitenkin toinen; esimerkiksi 03010 -alkuiseen yritysnumeroon soittaminen maksaa lankaverkon liittymästä todellakin ainoastaan paikallisverkkomaksun verran ja matkapuhelimesta matkapuhelumaksun (suomeksi: saman kuin puhelu matkapuhelimesta toiseen matkapuhelimeen).

Kuluttajan on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että ellei 010, 020 tai 030 -alkuisen numeron yhteydessä muuta mainita kyseessä on tavalliseen matkapuhelumaksuun verrattuna moninkertaisesti hinnoiteltu palvelunumero, johon operaattorilta ei saa soitonestoa. Yritysnumeron takaa toimiva yritys voi puolestaan pohtia sitä onko yritysnumeron ottaminen hyvää vaiko huonoa asiakaspalvelua.

Katso myös (artikkeli vuodesta 2003):
Kuluttajavirasto puuttuu 020- ja 010-numeroihin
(28.01.03)

Katso myös:
Yritysnumeroihin soittaminen yhä kallista
(19.06.07)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja