ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
 
  TELE FINLAND
  SAUNALAHTI
 
  GLOBETEL
   
  

Smart2go kartta-alusta ilmaiseen verkkojakeluun
(08.02.07)

Nokia ilmoitti tänään laittavansa kartta- ja navigointipalvelujen smart2go-alustan ilmaiseen verkkojakeluun (www.smart2go.com). Kartta- ja reittipalvelua kattaa yli 150 maata ja tukee opastavaa satelliittinavigointia yli 30 maassa. Palvelun käyttäjät näkevät sovelluksesta sijaintinsa kartalla, ja he voivat etsiä palvelukohdetietoja eli point of interest -pisteitä sekä määritellä niihin reitin. Nokia tarjoaa smart2go-sovelluksen aluksi valikoituihin Nokia S60- ja Windows Mobile 5.0 -laitteisiin, mutta palvelu on tarkoitus laajentaa kattamaan lähes kaikki suosituimmat käyttöjärjestelmät, kuten Nokia S60, Series 40, PocketPC, Linux ja Windows Mobile.

Nokia aikoo asentaa smart2go-alustan kartta- ja navigointipalvelut kaikkiin tuleviin Nokia Nseries -sarjan multimediatietokoneisiin Nokia Maps -nimellä. Sovelluksen voi myös ladata verkosta yhteensopiviin laitteisiin. Käyttäjät, joiden mobiililaitteessa ei ole tukea GPS-paikannukselle, voivat ottaa Nokia Maps -palvelun käyttöön langattoman Nokia LD-3W GPS -vastaanottimen tai muun yhteensopivan lisälaitteen avulla.

smart2go-alustassa on yli 15 miljoonaa point of interest -pistettä, joiden avulla käyttäjät löytävät kiinnostavimmat nähtävyydet, ravintolat ja majoitusvaihtoehdot. Tiedot suosikkipaikoista voi lähettää eteenpäin käyttäen multimediaviestejä, sähköpostia, langatonta Bluetooth-teknologiaa tai infrapunayhteyttä. Myös karttaotteiden ja reittien lähettäminen onnistuu, ja niitä voi lisäksi tallentaa laitteeseen. Tunnetut yritykset, kuten McDonald's, voivat sijoittaa tuotemerkkejään opasteiksi digitaalisille kartoille, joita ladataan miljooniin mobiililaitteisiin eri puolilla maailmaa.

smart2go-karttasovellus on hybridiratkaisu. Käyttäjä voi ladata TeleAtlas- ja Navteq-karttoja langatonta verkkoyhteyttä (esim. GPRS/3G/WLAN) käyttäen ja tallentaa ne halutessaan mobiililaitteensa muistikortille. Jos kaikki tarvittavat kartat on tallennettu, palvelun käyttö ei edellytä verkkoyhteyttä. Kookkaiden tiedostojen latausten hallintaan on saatavilla erillinen PC-sovellus.

Ilmainen smart2go-sovellus on helposti päivitettävissä opastavaksi navigointipalveluksi. Ostamalla lisenssin käyttäjät voivat muuttaa hetkessä mobiililaitteensa ääniopastetuksi navigointijärjestelmäksi.


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja