ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
 
  TELE FINLAND
  SAUNALAHTI
 
  GLOBETEL
   
  

Elisa ottaa käyttöön puhelun aloitusmaksun
(23.01.07)

Matkapuhelinoperaattori Elisa korottaa henkilöasiakasliittymiensä puheluhintoja ottamalla käyttöön kotimaan matkapuheluiden aloitusmaksun 1.3.2007 alkaen. Aloitusmaksu on 4,9 senttiä/puhelu. Liittymien minuuttihinnat säilyvät ennallaan. Aloitusmaksu veloitetaan myös puheluista vastaajaan.

Määräaikaisten Elisa Etuilta -liittymäsopimusten tehneille asiakkaille muutos tulee voimaan 1.10.2007. Aloitusmaksua ei kuitenkaan oteta käyttöön yritysasiakasliittymissä, 3G-puhepakettiliittymissä eikä Kolumbus-liittymissä.

Kilpailu matkapuhelinasiakkaista Suomessa käytännössä lakkasi, kun ruotsalainen Tele2 joutui lopettamaan toimintansa Suomessa ja Saunalahti siirtyi Elisan omistukseen. Sonera otti aloitusmaksun käyttöön jo viimevuonna ja jatkoi korotusten linjalla ilmoittamalla joulukuussa uusista korotuksista kun sekuntiveloituksesta luovuttiin. Matkapuhelinasiakkaat jaetaankin Suomessa käytännössä nykyään kolmen monopoliaikana verkkonsa rakentaneiden verkko-operaattoreiden kesken, asiakasmäärissä merkittävää palveluoperaattoria näiden verkoissa ei enää ole. Palveluoperaattoreista suurimpia ovat venäläinen Cubio ja cubio kotimainen Go Mobile.gomobile Sonera lopetti oman halpabrändinsa Tele Finlandin uusasiakasmyynnin huhtikuussa ja nyt myös Elisa on lopettanut Kolumbus nimellä myytävien GSM-liittymien myynnin.

Tele2:n päätökseen lopettaa toiminta Suomessa liittyy liikenne- ja viestintäministeriön vaatimus siitä, kuinka nopeasti 3G verkko piti toteuttaa Suomessa. Tele2 ei täyttänyt tätä vaatimusta. Nykyisistä kolmesta verkko-operaattoreista yhdelläkään ei vielä tänä päivänäkään ole koko maan kattavaa 3G -verkkoa. Kytkykauppa kuitenkin sallittiin Suomessa vaikka merkittävä osa suomalaisista asuu 3G verkon kuuluvuusalueen ulkopuolella. Elisan aloitusmaksu jatkaa tätä syrjintää, 3G-paketin ottaneilta kun aloitusmaksua ei veloiteta.

Katso myös:
Soneralta tuntuvia hinnankorotuksia
(29.12.06)
Sonera ottaa käyttöön puhelun aloitusmaksun
(27.03.05)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja