ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
 
  TELE FINLAND
  SAUNALAHTI
 
  GLOBETEL
   
  

Apple esitteli iPhonen
(10.01.07)

Apple puhelinApple esitteli odotetusti San Franciscossa pidettävässä Macworld Expo -tapahtumassa uuden aluevaltauksensa, kun iPhone matkapuhelin esiteltiin. Yhdysvalloissa Apple iPhone tulee myyntiin kesäkuussa yhdessä Cingular -operaattorin kanssa. Eurooppaan iPhone tulee kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Yhdysvalloissa uutuuden hinnaksi tulee 24kk operaattorikytkyllä 499 dollaria (4Gt versio) ja 599 dollaria (8Gt versio).

Yli 200 patentilla suojattu iPhone on merkittävä kehitysaskel matkapuhelinlaitteissa. Moni tuttu toiminto on toteutettu iPhonessa huomattavasti käyttäjälähtöisemmin kuin nykyajan matkapuhelimissa. Uutta on myös, että iPhone käyttää Applen omaa Apple tietokoneista tuttua loogisesti toimivaa ja täysin kuvakkeisiin nojaavaa OS X käyttöjärjestelmää. Sen sijaan, että Apple olisi sisällyttänyt 3G-tekniikkaa puhelimeensa iPhonessa on panostettu käytettävyyteen ja nykyominaisuuksien sujuvaan käytettävyyteen - esimerkiksi sähköpostin lähetys puhelun aikana onnistuu sujuvasti kuvaa osoittamalla ja viemällä, neuvottelupuhelu osoittamalla muistion eri henkilöitä joita halutaan mukaan vaikka kesken puhelun jne. Videomateriaalin toistossa iPhone tunnistaa missä asennossa puhelinta pidetään jolloin saadaan helposti käyttöön koko näytön laajakuva-formaatti QuickTime-toistoon. Musiikkikäytössä logiikka toimii kuten iPod. Näppäimistöä laitteessa ei ole vaan kuvakkeita valitaan sormella osoittamalla ja puhelimessa on tietenkin kaiutinpuhelin-ominaisuus joka mahdollistaa nettisurffailun (Safari -selain) tai vaikka sähköpostien kirjoittelun samaan aikaan puhelun aikana. Etäisyystunnistin tunnistaa kun puhelin viedään korvalle jolloin koko laitteen peittävä näyttö sammuu puhelun ajaksi jne.

Sähköpostikäyttöön laitteeseen kuuluu Yahoo Mail -tili(push-IMAP) sekä Yahoo Go ja Yahoo OneSearch. iPhonessa on myös tuki Google Maps -karttasovellukselle. Esittelytilaisuudessa näytettiin esimerkiksi kuinka Google Maps sovellusta käytettiin löytämään läin Starbucks- kahvila (karttanäkymä), lähinnä olevaa kahvilaa osoittamalla puhelu yhdistyi kyseiseen kahvilaan.

Apple iPhonen puheajaksi ilmoitetaan viisi tuntia ja musiikkitoistossa akun luvataan kestävän jopa 16 tunnin yhtäjaksoiseen toistoon. iPhone on nelitaajuus-GSM jossa EDGE-tuki(parannettu GPRS), Wlan langaton laajakaista sekä Bluetooth ja 2 megapikselin kamera. Yhteydet Mac/PC -tietokoneisiin iPhone hoitaa iPodien tapaan iTunes -sovelluksen kautta. iPhone on myös nykytrendin mukaisesti hyvin ohut, ainoastaan 11,6mm. Muut mitat ovat 115mm x 61mm. Apple iPhone painaa 135 grammaa.

Apple iPhone kotisivu:
http://www.apple.com/iphone/phone/


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja