ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
 
  TELE FINLAND
  SAUNALAHTI
 
  GLOBETEL
   
  

Soneralta tuntuvia hinnankorotuksia
(29.12.06)

Sonera jatkaa jo toteutettujen hinnannostojen sarjaa luopumalla sekuntipohjaisesta laskutuksesta. Aiemmin Sonera otti ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana operaattorina käyttöön puhelun aloitusmaksun (4,9snt) ja nyt 1. helmikuuta 2007 on vuorossa vanhaan monopoliaikaiseen minuuttisykäyksiin perustuvaan laskutukseen siirtyminen. Tässä laskutusmallissa kotimaassa soitetuista puheluista laskutetaan kunkin matkapuhelinliittymätyypin mukainen minuuttihinta jokaiselta alkavalta minuutilta.

Hintaesimerkkejä
Kun Soneran asiakas soittaa 1. helmikuuta 2007 jälkeen numeroon joka ei vastaa ja puhelu menee vastaajaan hinta on esim. 2 sekunnin mittaisesta puhelusta 12,8snt (aloitusmaksu 4,9snt + Netto-liittymän minuuttimaksu 7,9snt). Vastaavasti puhelusta joka on 70 sekunnin mittainen maksetaan jatkossa aloitusmaksun lisäksi kahden minuutin edestä (120 sekuntia), tällaiselle puhelulle tulee näin 71% enemmän hintaa kuin ennen 1. helmikuuta 2007.

Myös tekstiviestien hintoihin tulee tuntuva korotus kun ulkomaille lähetettävä tekstiviesti maksaa tänään Soneran edullisimmalla liittymällä 7,9snt ja jatkossa 1. helmikuuta 2007 jälkeen 29snt. Hinnankorotus on 267%.

Kilpailu Suomen matkapuhelinmarkkinoilla käytännössä lakkasi ruotsalaisen Tele2:n lopetettua liittymämyynnin Suomessa ja Saunalahden ajauduttua Elisan omistukseen. Muita kuin monopoliaikoina verkkonsa rakentaneita toimijoita ovat Suomessa enää venäläinen Cubio ja kotimainen Go Mobile.

Katso myös:
Sonera ottaa käyttöön puhelun aloitusmaksun
(27.03.05)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja