ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Bang & Olufsen Serene
(06.10.05)

Samsung SereneBang & Olufsenin (B&O) ja Samsungin yhteistyön tuloksena on marraskuussa tulossa markkinoille kolmitaajuuspuhelin Serene. Puhelimesta tulee kaksi versiota, B&O jälleenmyyjiltä ostettu Serene sisältää toiminnon joka mahdollistaa puhelinmuistion päivityksen B&O DECT-puhelimien kanssa. Ilman tuota ominaisuutta ja 100 euron lisähintaa arviolta noin 1000 euron hintaisen Serene -designpuhelimen voi ostaa Samsung jälleenmyyjiltä.

Bang Olufsen SereneKuten B&O:lta odottaa saattoikin, uutuuden muotoilu on varsin poikkeava valtavirrasta. Serene -nimen sanotaankin tulevan sanoista Simplicity Redesigned. Serenessä näppäimistö on sijoitettu simpukkamallisen puhelimen yläosaan ja näyttö alaosaan. Näppäimistö on saanut vaikutteita perinteisestä valintakiekkopuhelimesta. Nokiankin kokeilema ratkaisu ei ainakaan 3650:ssa toiminut järin sujuvasti viestien kirjoittamisessa - toisaalta Bang&Olufsen kohderyhmä ehkä käyttää puhelintaan lähinnä puhumiseen. Esimerkiksi pöytäkäytössä Serenen näyttönäkymän saa myös kierrettyä 180 astetta jolloin puhelinta voi käyttää suoraan pöydältä ja laite näyttääkin silloin enemmän perinteiseltä pöytäpuhelimelta. Moottoroiduista yksityiskohdistaankin tunnettu B&O on lisännyt myös Sereneen hieman motoriikkaa, Serene osaa itse avautua puhelun saapuessa... Puhelimen mukana toimitetaan myös hyvin B&O:n näköinen kartiomallinen latausteline (alimmassa kuvassa).

[jatkuu mainoksen jälkeen]
Symantec's Norton AntiVirus 2006

Kohtuullisen suurikokoisesta 262 000 värin QVGA (240 x320) TFT-näytöstä huolimatta B&O on päätynyt ratkaisuun jossa käyttöliittymässä ei käytetä värikylläisiä kuvakkeita. Serenessä luotetaan B&O -laitteista tutuissa selkeissä tekstivalikoissa. Väreissäkin käytössä on lähinnä mustaa, valkoista ja sinistä. Yksinkertaista ja siistiä. Kulmikas puhelin on pinnaltaan kumimainen, saumakohdat on saatu piilotettua pois puhelimen sivuista ja puhelinta kädessään pitäneet ovat sanoneet sen istuvan kulmikkuudestaan huolimatta hyvin kädessä. Serenen 0,3 megapikselin kameran suurin kuvakoko on VGA ja sen linssi on sijoitettu puhelimen saranakohtaan. Muita ominaisuuksia ovat mm. WAP 2.0, Java, Bluetooth, GPRS (luokka 10), 64-kanavaiset polyfoniset äänet, SMS-, EMS- ja MMS-viestit sekä sähköposti Outlook-sykronisoinnilla,

Ominaisuuksia tarkastellessa voikin todeta, ettei Samsung ole saanut Sereneen mitään sellaista jota ei olisi jo aiemmin nähty. Muotoilussa B&O:n osuus yhteistyöstä näkyy sitäkin selvemmin. Radiotekniikan puolelta olisi odottanut juuri B&O:lta päätelaitetta jossa vihdoinkin yhdistyisi DECT ja GSM. B&O:n edellisestä matkapuhelinkokeilusta (silloin Ericssonin kanssa) on jo vuosia ja jo silloin Ericssonin rinnakkaismalli yhdisti aidosti DECT ja GSM -tekniikan yksiin kuoriin. Ominaisuus jonka olisi toivonut myös Sereneen, onhan B&O jo vuosia nojannut puhelimissaan DECT-langattomiin.

Serenen mitat ovat 65x70x24mm ja paino 110 grammaa.

Katso myös:
Bang & Olufsen ja Samsung yhteistyöhön
(14.09.05)
Grundig laajentaa matkapuhelimiin
(05.09.05)
Motorolalta kolme mustaa designpuhelinta
(16.02.05)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja