ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Langattoman laajakaistaverkon toimilupa Digitalle
(23.06.05)

Ranskalaisen mediayhtiö TDF:n tytäryhtiö Digita Oy on saanut toimiluvan koko maan kattavan laajakaistaverkon rakentamiseen. Verkko rakennetaan NMT 450-palvelulta vapautuneelle taajuudelle. Digita ei itse tarjoa käyttäjille palveluita, vaan se toimii vain verkko-operaattorina. Toimiluvassa on ehto, jonka mukaan Digitan on vuokrattava verkkoa kaikille halukkaille palveluntarjoajille tasapuolisin ehdoin. Digitan lisäksi langattoman laajakaistan toimilupaa hakivat Cubio, Elisa, Finnet, LynxNet, Nordisk Mobiltelefon ja Saunalahti.

Hakijoista Nordisk Mobiltelefon Ab on jo aiemmin saanut toimiluvat Norjassa ja Ruotissa jossa se käyttää CDMA-tekniikkaa (code division multiple access). Suomessa toimiluvan saanut Digita käyttää verkossaan harvinaista Flash-OFDM-tekniikkaa (orthogonal frequency division multiplexing). Flash-OFDM otetaan nyt ensi kertaa maailmassa laajamittaiseen käyttöön matkaviestinverkossa.

Digita on sitoutunut rakentamaan verkon kolmessa vaiheessa. Ensimmäiseksi katetaan laajakaistastrategian mukaisesti harvaan asutut alueet, kuten Lappi ja Itä-Suomi sekä saaristo- ja rannikkoseudut. Niissä rakentaminen saadaan valmiiksi jo syyskuussa 2006.

Toisen vaiheen valmistuttua joulukuussa 2007 lähes koko Suomen pinta-ala on katettu. Viimeisimmätkin katvealueet katetaan syyskuuhun 2009 mennessä.


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja