ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Vodafone varoittaa huijauspuheluista
(20.04.05)

Vodafone varoittaa asiakkaitaan Ruotsissa puhelinhuijauksista jossa ulkomailta toimivat tahot tietokoneavusteisesti soittavat matkapuhelimiin päättäen puhelun ennenkuin siihen ehtii vastaamaan. Vodafone kehottaakin asiakkaitaan olemaan soittamatta takaisin tällaisiin puhelimen "ei vastatut" -numeroihin ellei tiedä keneltä puhelu on tullut. Soitto puhelimen muistiin jääneeseen numeroon johtaa yleensä nauhoitteeseen joka kehottaa odottamaan "Please, hold on". Tätä jonostusta kestääkin sitten niin kauan kun soittaja jaksaa ulkomaanpuhelutaksaansa kerryttää. Kuten sähköpostin roskaposteihin vastaaminen soittaminen takaisin tässä tapauksessa myös vahvistaa huijarisoiton tehneille, että numerosi on käytössä ja sitä voidaan käyttää jatkossakin.

[jatkuu mainoksen jälkeen]
Symantec's Norton AntiVirus 2006

Vodafonen mainitsemat puhelut ovat pääasiassa tuleet maista kuten Nigeriasta, Georgiasta, Etelä Afrikasta, Zairesta, Kongosta, Norsunluurannikosta, Tansaniasta, Togosta sekä Sierra Leonesta.

Huijauspuhelu ongelmahan ei koske mitenkään erityisesti ainoastaan Vodafonen ruotsalaisia asiakkaita vaan nämä pääosin Afrikasta toimivat tahot soittavat kyllä vastaanottajan operaattorista ja maasta riippumatta. Suomessa vaan yksikään operaattori ei ole tiedottanut asiasta asiakkailleen.

Joissakin puhelinmalleissa (mm. vanhemmissa Ericssoneissa) voi ohjata omaan puhelinmuistioon kuulumattomista numeroista tulevat puhelut Äänetön -profiiliin. Ominaisuus jota tulevaisuudessa varmasti saadaan myös muihin matkapuhelimiin. Ongelman laajetessa ehkä jopa operaattorit heräävät tarjoamaan mahdollisuutta rajoittaa saapuvia puheluita tietyistä maista.

Katso myös:
ECT-edelleensiirrot huijareiden suosiossa
(06.04.05)
Sony Ericssonilta robottikamera ROB-1
(10.03.05)
F-Secure varoittaa Series-60 troijalaisesta
(23.11.04)
Wayfinder kertoo myös valvontakameroiden sijainnit
(16.11.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja