ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

ECT-edelleensiirrot huijareiden suosiossa
(06.04.05)

Yritysmaailmassa yhtä suositummaksi tulevat matkapuhelinverkon lisäpalvelut on myös otettu käyttöön puhelinpetosten tekemiseen. Erityisesti puhelimesta tehtävä puhelun edelleensiirto on palvelu jota puhelinta hetkeksi lainaavat huijarit ovat omaksuneet. Tapauksista on jo tehty rikosilmoituksia. Kyseessä on matkapuhelimen ect-toiminnosta (explict call transfer) jota hyödyntämällä voidaan hyvin helposti ja nopeasti yhdistää puheluita. Tyypillinen puhelinpetos käy niin, että huijari pyytää lainata puhelinta ´tehdäkseen yhden puhelun´ mutta käyttääkin todellisuudessa puhelinta yhdistäkseen puhelu kahden muun puhelimen välille. Näin puhelimen hetkeksi lainannut maksaa tietämättään näiden hänelle täysin tuntemattomaksi jäävän kahden puhelun. Useasti kyseessä on vieläpä liittymiä joissa vastaanotetusta puhelusta kerrytetään puheaikaa jota sitten voidaan käyttää tavallisiin puheluihin. Ect-toiminnolla yhdistetty puhelu ei näy mitenkään puhelut yhdistäneessä puhelimessa eikä edes yhdistämisen tehneen puhelimen sammuttaminen katkaise yhdistettyä puhelua.

[jatkuu mainoksen jälkeen]
Symantec's Norton AntiVirus 2006

Älä siis lainaa puhelinta tuntemattomalle, yhdistetty puhelu laskutetaan aina siirtäjän puhelinlaskulla!

Viestintäviraston suosituksesta osa operaattoreista ovat muuttaneet puhelin edelleensiirron (ect) erikseen kytkettäväksi palveluksi. Näin esimerkiksi Soneralla jossa palvelu on erikseen kytkettävä kuluttaja-liittymissä. Soneran yritysliittymissä puhelun edelleensiirto -palvelu on yhä liittymään kuuluva peruspalvelu. Myös DNA on muuttanut palvelun kuluttaja-liittymissä erikseen tilattavaksi palveluksi. Saunalahden liittymissä ect-palvelu puolestaan on aktivoituna, palvelun muuttamista erikseen tilattavaksi on kuitenkin pohdinnan alla, Saunalahdesta kerrotaan. Myös Cubion ja Tele Finlandin liittymiin ect kuuluu. Tele2 asiakaspalvelu kuolestaan kertoi ettei Tele2 liittymiin kuulu ect-palvelua, myös GoMobilen liittymät ovat turvassa mahdollisista ect-palvelun väärinkäytöksistä kun palvelu ei ole sen liittymissä. Elisan liittymiin ect-palvelun saa erikseen tilaamalla.

Katso myös:
Elisa ja Finnet-liitto torpedoivat Saunalahti Lanka -palvelun
(11.03.05)
Sony Ericssonilta robottikamera ROB-1
(10.03.05)
Cubio ohjaa ulkomaanpuhelut laittomasti
(23.12.04)
Wayfinder kertoo myös valvontakameroiden sijainnit
(16.11.04)
Työvoimatoimistoon soittaminen kallistuu jopa 268%
(27.10.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja