ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Elisa ja Finnet-liitto torpedoivat Saunalahti Lanka -palvelun
(11.03.05)

Elisa Oyj ja Finnet-liitto ry ovat helmikuussa toimittaneet Viestintävirastolle toimenpidepyynnön koskien Saunalahden älyverkkotasolla toteutettua Saunalahti Lanka -palvelua. Lankapuhelinverkkoon kilpailua aiheuttaneessa Saunalahden palvelussa kuluttajalle annettiin käytännössä mahdollisuus siirtää lankaverkon numero Saunalahdelle jossa toteutetaan kiinteä, ilmainen soitonsiirto GSM-liittymään. Saunalahti Lanka GSM-liittymällä tehdyn puhelun minuuttihinta lankaverkkoon on 1 sentti/minuutti, kaikkialle Suomeen. Vertailun vuoksi mainittakoon, että pelkästään jo vanhojen lankaverkkomonopolien paikallisverkkomaksu on poikkeuksetta yli 1snt/min, puhumattakaan kaukopuheluhinnasta. Puhelu lankaverkosta matkaviestinverkkoon voi puolestaan maksaa jopa 26snt/min+paikallisverkkomaksu. Saunalahti Lanka hinta matkapuhelimiin on 10snt/min.

Finnet-liitossa Kuopion Puhelin Oyj, Mikkelin Puhelin Oyj, Oulun Puhelin Oyj, Pietarsaaren Puhelin Oy ja Vaasan Läänin Puhelin Oyj eivät pitäneet Saunalahden liittymää sellaisena viestintämarkkinalain tarkoittamana kiinteän verkon liittymänä, jota koskisi kiinteän puhelinverkon telealuekohtaisen tilaajanumeron siirrettävyys. Elisan toimenpidepyyntö oli samoilla jäljillä painottaen, että Saunalahti Langasta soitettaessa kutsuvana numerona näkyy matkaviestinliittymän numero, ei siirretty kiinteän verkon numero.

[jatkuu mainoksen jälkeen]

Viestintäviraston päätöksessä sanotaan, että puhelinnnumeron siirrettävyys on teleyrityksiä velvoittava, kun siirrettävä puhelinnumero siirtyy maantieteellisen alueen eli teleliikennealueen sisällä tai matkaviestinverkkojen välillä. Se, onko kyseessä maantieteellinen numero vai ei-maantieteellinen numero määräytyy sen mukaan palvelun kustunumerosta, eli siitä numerosta minkä puhelun vastaanottaja näkee (ns. A-numero). Lisäksi Viestintävirasto kertoo, että puhelinverkon liittymältä edellytetään kaksisuuntaisuutta, eli liittymällä on voitava soittaa ja vastaanottaa puheluita. Lisäksi vastaanottavan teleyrityksen on tarjottava siirretylle numerolle samat palvelut kuin muillekin liittymäasiakkaille. Saunalahti Lanka -palvelun kiinteän verkon liittymä ei Viestintäviraston mukaan näin täytä A-numeroa ja kohdeviestintää koskevia kriteereitä. Päätöksessään Viestintävirasto katsoo, ettei teleyrityksellä ole velvollisuutta siirtää telealuekohtaista kiinteän verkon numeroa Saunalahti Lanka -palveluun.

Viestintäviraston päätöksen jälkeen Saunalahti on päättänyt kehittää Lanka-GSM-palvelua siten, että lankanumeroiden siirto palveluun onnistuisi kaikista lankaliittymistä. Saunalahdelta kerrotaan, että tämä kehitystyö on parhaillaan käynnissä. Jo toiminnassa olevat Lanka-palvelut toimivat normaalisti vaikkei uusia tilaajia tällä hetkellä oteta vastaan.

Katso myös:
Saunalahdelta todellinen vaihtoehto lankaliittymälle
(16.11.04)
DNA korottaa puheluhintoja jopa 53%
(13.10.04)
Radiolinjan Citypuhelin-asiakkaille tuntuvia hinnankorotuksia
(05.03.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja