ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Puhelut lankapuhelimesta avautuivat kilpailulle
(01.03.05)

Maaliskuun alusta voimaan tulleen viestintämarkkinalain muutoksen myötä puhelut lankapuhelimesta avautuivat vihdoinkin kilpailulle. Nyt lankapuhelimesta soittaja voi vaikuttaa puheluidensa hintoihin valitsemalla teleyritys joko puhelukohtaisesti operaattoritunnuksella tai tekemällä teleyrityksen kanssa ensisijaisvalintasopimus. Näin jokainen voi napauttaa vanhaa monopoliasemansa turvin ylihintaa perinyttä puhelinyhtiötään vaihtamalla operaattoria. Valintamahdollisuus mahdollistaa mm. entistä edullisemmat paikallisverkkomaksut, kaukopuhelut sekä ulkomaanpuhelut. Erityisesti paikallisverkkomaksuissa hintavertailu kannattaa, sillä alennusta nykyhinnoista voi puhelinyhtiöstä riippuen tulla jopa yli 50%. Operaattoritunnuksella tai esivalintasopimuksella voi myös säästää melkoisesti puheluissa lankaverkosta kotimaisiin matkapuhelimiin. Ellei ryhdy mihinkään toimenpiteisiin, matkapuhelimiin soitettavat puhelut hinnoittelee jatkossakin matkapuhelinoperaattori ja paikallispuhelut paikallinen liittymäteleyritys. Tähän asti lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitetuista puheluista on peritty arkipäivisin 0,12 (Tele2) - 0,26 (Saunalahti) euroa/minuutti + pvm (paikallisverkkomaksu).

[jatkuu mainoksen jälkeen]

Operaattoritunnus
Operaattoritunnus on Viestintäviraston myöntämä 5-numeroinen teleoperaattorin yksilöivä tunnus, jota voi käyttää operaattorin valintaan paikallis-, kauko- ja ulkomaanpuheluissa ja maaliskuun alusta lähtien myös lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitetuissa puheluissa. Käyttäjä valitsee ennen jokaista puhelua haluamansa teleyrityksen yleisen operaattoritunnuksen ja sen jälkeen matkapuhelinnumeron. Suurimpien yritysten tunnukset ovat: Sonera (90101), Elisa (90123), Finnet (90509), Song (90994) ja Saunalahti (90111).

Ensisijaisvalintasopimus (ESV-sopimus)
Ensisijaisvalintasopimuksella tarkoitetaan puhelusopimusta, joka voi kattaa paikallispuhelut, kaukopuhelut, 00-tunnuksella valitut ulkomaanpuhelut sekä lankapuhelimesta matkapuhelimeen soitetut puhelut. Asiakkaan on tehtävä ensisijaisvalintasopimus aina sen teleyrityksen kanssa, jonka verkkoon hän haluaa puhelunsa ohjautuvan. Asiakas voi tehdä jokaisesta puhelutyypistä sopimuksen eri teleyrityksen kanssa. Valinta voidaan myös puhelukohtaisesi ohittaa valitsemalla toinen operaattoritunnus.

Katso myös:
Saunalahti mukaan lankapuhelukilpailuun
(21.02.05)
Omalla aktiisuudella voi vaikuttaa myös lankaverkon hintoihin
(19.01.05)
Lakiehdotus alentaisi puheluhintoja lankaverkosta matkapuhelimeen
(21.09.04)
Kuluttajavirasto puuttuu 020- ja 010-numeroihin
(28.01.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja