ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Siemens yhdistäisi matkapuhelimen lankaverkkoon
(24.02.05)

Siemens on esitellyt uuden teknisen konseptin, jossa matkapuhelinta pystyy käyttämään myös kiinteän verkon puhelimena. Järjestelmä höydyntää Bluetooth-yhteyttä siirtääkseen mobiilit puhelut kotona kiinteään verkkoon. Tämän ratkaisun avulla Siemens tarjoaa mahdollisuuden yhdistää parhaat osat mobiilista ja kiinteän verkon maailmasta yhteen laitteeseen.

Ajatus lankapuhelimen ja matkapuhelimen yhdistämisestä ei ole aivan uusi. Ericsson valmisti viime vuosituhannella Ericsson TH688 matkapuhelinta(kuvassa) jossa yhdistyi DECT ja GSM radiotekniikka. Kuten moni muu yrityksen innovaatioista kyseinen puhelin ei koskaan löytänyt riittävästi asiakaskuntaa. Myöhemmin myös Sagem kokeili mahdollisuuksiaan markkinoida Sagem DMC 830 DECT/GSM-matkapuhelinta. Siemens puolestaan toi vuonna 2001 markkinoille Siemens HomeStation lankaliittymän lisälaitteen johon on liitettiin yhteensopiva Siemens-matkapuhelin. HomeStation oli eränlainen kodin puhelinreititin jossa lankaverkon puhelimella tehty etuvalinta "0" ohjasi puhelun ulos matkapuhelimen kautta kun etuvalinta "1" puolestaan ohjasi puhelun lankaverkkoon. Kaikki saapuvat puhelut vastaanotettiin näin lankaverkon puhelimella, esimerkiksi langattomaan DECT-luuriin.

Katso myös:
Omalla aktiisuudella voi vaikuttaa myös lankaverkon hintoihin
(19.01.05)
VoIP tavalliseen langattomaan
(08.12.04)
HomeStation yhdistää kodin puhelimet
(07.03.01)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja