ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

GSM-kuuluvuutta parannettu ruotsinlaivoilla
(31.12.04)

Operattoreiden yhdessä laivayhtiöiden kanssa toteuttaman kehityshankkeen ansiosta laivamatkustajat voivat soittaa ja lähettää viestejä matkapuhelimellaan koko laivamatkan ajan niin laivan sisällä kuin ulkotiloissakin, kertoo matkapuhelinoperaattori dna.

dna-asiakkaiden lisäksi parantuneesta kuuluvuudesta laivoilla pääsevät nauttimaan TeliaSoneran, Elisan, ÅMT:n, Tele2:n ja Vodafone Swedenin asiakkaat. Laivayhtiöistä hankkeessa mukana ovat Silja Line, Viking Line ja Eckerö Line. Birka Line liittyy mukaan myöhemmin. Matkapuhelinyhteys toimii saumattomasti näiden yhtiöiden Helsinki-Tukholma, Turku-Tukholma ja Ahvenanmaa-Tukholma -reittiä liikennöivillä laivoilla. Kuuluvuuden parannus koskee tässä vaiheessa GSM- ja GPRS-palveluja.

Muutaman vuoden kestäneen kehityshankkeen aikana laivojen sisälle rakennettiin omat antenniverkot. Eri operaattoreilla on laivoissa omat toistimet. Verkon signaali tulee laivoihin mantereen tai saariston tukiasemista ja se toistetaan laivan sisällä kaapeleiden ja antennien avulla.


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja