ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Cubio ohjaa ulkomaanpuhelut laittomasti
(23.12.04)

Viestintävirasto on kehottanut palveluoperaattori Cubiota korjaamaan toimitusehtojaan ja ulkomaanpuheluiden ohjausmenettelyään viestintämarkkinalain mukaisiksi. Cubio on toimitusehdoissaan ja menettelyissään rajannut kuluttajan oikeutta itse valita Cubio matkapuhelinliittymällä tekemänsä puhelun ulkomaanpuheluoperaattoria. Asiakas on tilauskaavakkeessa pakotettu sopimukseen jossa Cubio on valtuutettu ohjaamaan kaikki asiakkaan soittamat ulkomaanpuhelut Cubion omaan verkkoon. Näin ulkomaanpuhelu jossa asiakas valitsee toisen ulkomaanoperaattorisuunnan kuin +, 00 tai Cubion ulkomaanpuhelusuunnan puhelu on ohjattu Viestintämarkkinalain numerointimääräyksen vastaisesti aina Cubion verkon kautta. Cubion toimitusehtojen kohdan 6.14 tarkoittama sopiminen on tapahtunut liittymän netti-tilauskaavakkeen kohdassa jossa on valmiiksi ruksattu suostumus myös ulkomaanpuhelusopimukseen. Liittymän tilaaja ei internet-lomakkeessa saa ruksia pois. Lisäksi Cubion matkapuhelinlaskuissa ulkomaanpuhelut on eritelty soitetun ulkomaanpuhelutunnuksen mukaan mutta veloitus on tapahtunut Cubion oman ulkomaanpuhelumaksun mukaan!

Tiedot Cubion viestintämarkkinalain vastaisesta toiminnasta saattoi Viestintäviraston tietoon X-Phone-Com Oy (Telerus). Yhtiö tarjoaa ulkomaanpuhelupalvelua operaattoritunnuksella 99599.

Viestintävirasto antoi asiassa päätöksen lokakuussa ja velvoitti Cubiota muuttamaan sen matkaviestinliittymän yleisten toimitusehtojen kohtaa 6.14 siten, että siitä poistetaan maininta muista tunnuksista kuin +, 00 tai 99500. Edelleen Viestintävirasto velvoitti Cubiota muuttamaan tilauslomakkeen kohtaa vastaamaan toimitusehtojen kohdan 6.14 muutettua sisältöä. Viestintäviraston päätöksen mukaan Cubion olisi tullut toimittaa selvitys muutoksista viimeistän 29.11.2004.

Kun matkapuhelin.net toimitus kävi Cubion sivuilla 23. joulukuuta toimitusehdot olivat yhä ennallaan ja internetissä olevassa tilauslomakkeessa on yhä kiinteä ruksi kohdassa jossa Cubio valtuutetaan ohjaamaan ulkomaanpuhelut Cubion verkkoon.

Cubion yleisten toimitusehtojen kohta 6.12 (22.12.2004):
6.14 Mikäli Cubion ja Asiakkaan välillä tästä erikseen kirjallisesti sovitaan, Cubiolla on oikeus ohjata kaikki Asiakkaan liittymästään soittamat ulkomaanpuhelut (+, 00, 99x, 99xx ja 99xxx -alkuiset puhelut) omaan verkkoonsa.

Katso myös:
ACN sai viestintävirastolta uhkasakkoja
(14.10.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja