ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Saunalahti rajasi yritykset pois liittymämyynnissä
(03.12.04)

Saunalahti on rajannut yritysasiakkaat uudesta Saunalahti Lanka -liittymästä. Marraskuussa julkistetun uuden lankanumeron siirrettävyyttä hyödyntävän GSM-liittymän tuotesivulle on kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt teksti: "Saunalahti Lanka ei ole saatavissa yrityksille". Saunalahden mukaan keskisuuret ja suuret yritykset palvelee samaan konserniin kuuluva EUnet Finland. Saunalahden pienyritysmyynti palvelee pienimpiä yrityksiä. Lanka-GSM -liittymän kohdalla yhtiö on kuitenkin tehnyt päätöksen, että kyseessä on kuluttajaliittymä.

Yrityskäyttäjälle EUnetillä tai kenelläkään muullakaan operaattorilla ei ole liittymää joka mahdollistaisi lankanumeroon saapuvan yhteydenoton veloituksettoman siirron matkapuhelimeen, ominaisuus jota varsinkin runsaasti soitonsiirtoja tekevät pienyritykset arvostaisivat. Puhelunsiirto lankapuhelimesta esim. Saunalahden matkapuhelimeen maksaa arkipäivisin 26,2 senttiä minuutilta(!) + paikallisverkkomaksu. Viimeinenkin liittymä jossa on ilmainen soitonsiirto lankaverkosta, DCS-City poistuu kun TeliaSoneran Auria lopettaa tämän Varsinais-Suomessa toimineen lankaliittymän lisäpalvelun 31.12. Kehitys kuvaa markkinoilla vallitsevaa tilannetta jossa yritysmyynnissä ei ilmeisesti ole riittävästi kilpailua. Operaattoreiden yrityksille tarjoamat yrityspalvelunumerot (mm. 010, 020, 030, 071 ja 075 -alkuiset) puolestaan moninkertaistavat asiakkaan puhelumaksun mikäli asiakas soittaa yritykseen matkapuhelimesta.

Puheluhinnat lankaverkosta matkapuhelimeen ovat nousseet voimakkaasti vuodesta 2001 lähtien jolloin arkipäiväpuhelun/siirron hinta oli edullisimmillaan 0,08/min+pvm. Tänään arkipäiväpuhelu/siirto lankaverkosta on kalleinta Saunalahden liittymiin ja edullisinta Tele2 -liittymiin.

Katso myös:
Saunalahdelta todellinen vaihtoehto lankaliittymälle
(16.11.04)
Lakiehdotus alentaisi puheluhintoja lankaverkosta matkapuhelimeen
(21.09.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja