ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Rautateiden GSM-R koekäytössä
(02.12.04)

VR koekäyttää uutta GSM-R (R viittaa sanaan Railway) verkkoa jonka on tarkoitus olla valmis vuoden 2006 loppuun mennessä, jolloin verkko kattaa noin 5 000 kilometriä ratoja ja ratapihoja. Suomen ensimmäinen GSM-R -testipuhelu soitettiin Ratahallintokeskuksen järjestämän RATA 2004 -seminaarin yhteydessä Tampereella tiistaina 27. tammikuuta 2004. Rakenteilla olevan verkon operaattoriksi Ratahallintokeskus on valinnut Corenet Oy:n (ent. Railtelia Oy). Corenet Oy on VR-Yhtymä Oy:n ja Song Networks Oy:n yhteisyritys. Verkko- ja päätelaitetoimittaja on Siemens.

GSM-R toimii sekä puhe- ja dataliikenteen että liikenteenohjausjärjestelmän (ETCS, European Train Control System) alustana. Järjestelmä perustuu monelta osin GSM-teknologiaan, mutta sisältää rautatieliikenteelle kehitettyjä erityisominaisuuksia ja siihen voidaan rakentaa rautatieympäristöön tarvittavia erikoissovelluksia.

GSM-R-järjestelmää käytetään jo useissa Euroopan maissa. Siemens toimittaa GSM-R-teknologiaa mm. Ruotsiin, Norjaan, Italiaan, Belgiaan, Hollantiin, Espanjaan, Sveitsiin ja Iso-Britanniaan.

Katso myös:
Nokian uudessa THR880i-käsiradiossa GPS
(02.09.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja