ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Sonera uskoo kotisoittoon
(26.11.04)

Sonera on ilmoittanut asiakkailleen laskevansa Kotisoiton hintaa 6,9 senttiin minuutilta. Samaan aikaan muut operaattorit tuntuvat taipuvan hintakilpailussa ja joko lakkauttavan omia lähipiirituotteitaan tai jättävän hintoja vanhalle tasolle.

Soneran Kotisoitto on kaksisuuntainen palvelu ja toimii siksi paitsi palvelun tilanneesta liittymästä myös takaisin; esimerkiksi lankaliittymään tehty Kotisoitto mahdollistaa myös edullisemmat puhelut lankaliittymästä Soneran matkapuhelimeen. Kotisoitto lyhytnumeroa käyttämällä puhelu lankaverkosta Sonera matkapuhelimeen maksaa 6,9 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu. Normaalihintainen puhelu arkipäivisin lankaverkosta Soneran matkapuhelimeen maksaisi 24 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu. Soneran Kotosoiton edullisempaan puheluhintaan soittaminen edellyttää vaikeasti muistettavien Kotisoitto lyhytnumeroiden käyttämistä.

Elisan lähipiirin tuote on Heimo. Heimo on kaksisuuntainen palvelu joka tarkoittaa, että kun kytkee Heimon Elisa matkapuhelimen ja lankapuhelimen väliin myös puhelut lankaverkosta kulkevat edullisemman 8 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu -taksan mukaan. Normaali arkipäivähinta lankaverkosta Elisan matkapuhelimeen on 26 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu. Heimopalvelu Elisa Eturinki-liittymään alentaa lähipiirihintaa kyseisestä liittymästä 4 senttiin minuutilta, muista Elisan ja Kolumbuksen liittymistä Heimo lyhytnumeroita käyttämällä hinta on 8 senttiä minuutilta. Heimoon voi kytkeä 9 Elisa matkapuhelinliittymää tai 1 lankaliittymän ja 8 Elisa matkapuhelinliittymää. Soittaminen Heimo-hintaan edellyttää vaikeasti muistettavien lyhytnumeroiden käyttämistä.

Saunalahden Sisärengas joka on mahdollistanut edullisemmat lähipiirin puhelut rajoittuu niihin Saunalahden liittymätyyppeihin jotka toimivat Telia Soneran verkossa. Saunalahden viimeisimmät liittymät toimivat kaikki Elisan verkossa eikä Saunalahti tarjoa niihin Sisäpiiri lisäpalvelua. Sisäpiiri on yksisuuntainen lisäpalvelu jossa puhelut viiteen palveluun kytkettyyn numeroon maksaa 3,9 senttiä/minuutti. Sisäpiiristä ei ole alentamaan puheluhintaa lankaverkosta Saunalahden matkapuhelimeen vaan arkipäivähinta puhelusta/siirrosta on markkinoiden korkein: 26,2 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu.

DNA korvasi vanhan Lähipiirin suppeammalla ja vain yksisuuntaisella Rinki -tuotteellaan. Rinki on kytkettävissä ainoastaan DNA:n kalleimpiin ja vanhimpiin liittymiin. Rinki puhelumaksu on jätetty vanhalle tasolleen 16 senttiä/minuutti tehden tuotteesta nykypäivän yleiseen puheluhintatasoon nähden varsin turhan. Rinkin ysisuuntaisuudella tarkoitetaan, että palvelun avannut voi soittaa palveluun liitettyyn numeroon edullisemmin mutta etu ei toimi toiseen suuntaan. DNA Rinkiä ei siksi myöskään voi käyttää alentamaan kustannusta kun soitetaan tai tehdään puhelusiirto lankaliittymästä DNA matkapuhelimeen. Puhelu arkipäivisin lankaverkosta DNA:n matkapuhelimeen maksaa 26 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu.

Tele Finland lähipiirituote on Kaverisoitto jonka puheluhinta on 3,9 senttiä/minuutti, Kaverisoittoon voi kytkeä kuusi Tele Finlandin tai Soneran matkapuhelinnumeroa. Palvelu on yksisuuntainen eikä sitä voida liittää Puhepaketti -liittymään.

Kolumbus liittymään voidaan kytkeä Elisan Heimo lähipiiri (poikkeuksena Kolumbuksen puhepakettiliittymät). Heimo on kaksisuuntainen ja sillä voidaan siksi tuntuvasti alentaa puheluhintaa myös lankaliittymästä. Heimo palvelun puheluhinta on 8 senttiä/minuutti ja lankaverkosta lisäksi paikallisverkkomaksu. Normaali puheluihinta lankaverkosta Kolumbus matkapuhelinliittymään on 26 senttiä/minuutti + paikallisverkkomaksu.

Katso myös:
Lakiehdotus alentaisi puheluhintoja lankaverkosta matkapuhelimeen
(21.09.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja