ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Operaattori 3 tulossa myös Suomeen?
(19.11.04)

Ericsson kertoo Hutchison Whampoan ja Wallenbergien suvun omistaman 3G-operaattorin 3 (Tre) jatkaneen ja laajentaneen sopimustaan verkkotoimituksista Ericssonin kanssa. Tiedotteessa kerrotaan sopimuksen kattavan paitsi Ruotsin, Tanskan ja Norjan myös option verkkotoimituksista Suomeen.

Ruotsissa ja Tanskassa voimakkaasti markkinaosuuksia ottanut Tre ei omista 3G-lisenssiä Suomessa. 3G lisenssejä ovat Suomessa saaneet Sonera, Elisa, Finnet Verkot sekä ruotsalaisen Tele2 :n omistama Suomen 3G. Suomen 3G:tä uhkaa kuitenkin toimiluvan menettäminen sillä se ei ole rakentanut verkkoaan siihen laajuuteen kuin lupaehdot vaativat. Tele2 ei perinteisesti yksin omista matkapuhelinverkkoa maissa joissa se toimii joten olisi ilmeisen luonnollista, että Tre olisi kiinnostunut juuri Suomen 3G:stä tai sen jakamisesta yhdessä Tele2:n kanssa. Ruotsissa Tele2:lla on yhteinen 3G-verkkoyhtiö TeliaSoneran kanssa.

Hutshinson Whampoalla on UMTS-lisenssit Ruotsin ja Tanskan lisäksi myös Itävällassa, Irlannissa, Iso-Britanniassa, Israelissa, Australiassa ja Hong Kongissa.

Katso myös:
Ruotsalainen Tele2 osti loput Suomen 3G:stä
(12.05.03)
TeliaSonera myy Suomen Telia Mobilen Finnet Oy:lle
(12.05.03)
Ruotsissa operaattori 3 julkisti 3G-hinnaston
(06.05.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja