ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Työvoimatoimistoon soittaminen kallistuu jopa 268%
(27.10.04)

Paikalliseen työvoimatoimistoon soittaminen muuttuu aiempaa selvästi kalliimmaksi. Työhallinnon läpiviemän puhelinjärjestelmän yhtenäistämisen myötä mm. työvoimatoimistojen vanhat lankaverkon numerot korvataan vuoden loppuun mennessä 020 alkuisilla palvelunumeroilla. Soittaminen tällaiseen palvelunumeroon maksaa kotimaan lankapuhelinverkosta 8,21 snt/puhelu + 1,47 snt/min. Matkapuhelimista hinta on 29,13 snt/min. (hinnat 27.10.2004 mukaan)

Numerouudistuksen myötä soittaminen samalta teleliikennealueelta jossa paikallinen työvoimatoimisto sijaitsee on poikkeuksetta kalliimpaa kuin ennen palvelunumeron käyttöönottoa. Erityisen suuri hinnankorotus on matkapuhelinta käyttäville, esimerkiksi Tele Finland matkapuhelinasiakkaalle jolle puhelu normaaliin lankaverkon liittymään maksaa ainoastaan 7,9 senttiä/min puhelu 020-palvelunumerossa sijaitsevaan työvoimatoimistoon tulee 268% nykyistä kalliimmaksi. Numerouudistus palvelee näin ainoastaan sellaisia työnhakijoita jotka muuten joutuisivat tekemään kaukopuhelun työvoimatoimistoonsa. Epäselväksi jää onko tämä todellakin pääasiassa paikallisesti toimivan työvoimatoimiston puhelinpalvelun suurin asiakasryhmä.

Työhallinnon oman ilmoituksen mukaan sen uuden puhelinjärjestelmän tavoitteena on mm. saada aikaan kustannussäästöjä.

Taustatiedoksi:
Operaattorit myyvät nyt aivan erityisen innokkaasti palvelunumeroita joka ovat enää ainoa keino sitoa yritysasiakas/virasto operaattorin asiakkaaksi. Normaaliin lankaverkon numeron pitävä kun voi nykyään vaihtaa myös lankaverkon operaattoria muuttamatta puhelinnumeroaan. Palvelunumero sensijaan on sitä tarjoavan operaattorin palvelu ja omaisuutta eikä numero ole siirrettävissä toiseen operaattoriin. Palvelunumeron ottavan eduksi tarjotaan yleisesti hyvin edullisia tai jopa ilmaisia kansallisia sisäpuheluita. Nämä puhelut maksatetaan käytännössä yritykseen/virastoon soittavan puhelinlaskulla merkittävästi kalliimpina puhelumaksuina. Palvelunumeroon soittava ei myöskään voi valita minkä operaattorin palvelua haluaa käyttää maksamaansa puheluun, normaalissa kaukopuheluissa valinnan voi tehdä.

Katso myös:
DNA korottaa puheluhintoja jopa 53%
(13.10.04)
Lakiehdotus alentaisi puheluhintoja lankaverkosta matkapuhelimeen
(21.09.04)
Radiolinjan Citypuhelin-asiakkaille tuntuvia hinnankorotuksia
(05.03.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja