ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Kytkykauppa säilyy Suomessa kiellettynä
(22.10.04)

Matkaviestinliittymän ja matkapuhelimen kytkykauppa säilyy Suomessa kiellettynä. Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää kuitenkin, voitaisiinko kytkykaupasta mahdollisesti aiheutuvia ongelmia lievittää. Kiellon kumoamista ovat toivoneet Elisa ja Ericsson.

Kytkykaupan sallimisella on haluttu saada myös Suomeen ulkomailla usein vallitseva käytäntö jossa liittymän yhteydessä saa matkapuhelimen lähes ilmaiseksi. Samalla kuluttaja sitoutuu puhelimen "lahjoittaneen" operaattorin asiakkaaksi tietyksi aikaa jolloin puhelin tulee käytännössä maksettua nykyistä korkeampina puhelu ja kuukausimaksuina. Kytkykaupan salliminen olisikin ollut kutakuinkin yhtä suuri karhunpalvelus kuluttajille kuin numeronsiirrettävyyden mahdollistaminen oli.

Kytkykaupan etujen parhaat ajat ovat kuitenkin ilmeisesti operaattoreillakin jo takanapäin kun esimerkiksi Ruotissa maan suurimman "puhelin ja prepaid-liittymä kruunulla" -operaattorin Tele2 Comviq:n epäillään kärsivän taloudellisia menetyksiä kun puhelimiin asetetun operaattorilukituksen poisto on yleistynyt. Puhelimia kerrotaan ostettavan kruunulla pakollisen prepaid-liittymän kera jonka jälkeen puhelimessa oleva operaattorilukitus poistetaan. Avaamiseen vaadittavia ohjelmistoja ja flasher-kaapeleita löytyy jo varsin yleisesti Internetistä. Näitä näin avattuja puhelimia epäillään joutuvan pääasiassa sellaisille markkinoille joissa kytkykauppa on kiellettyä ja puhelimista maksetaan normaali hinta.


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja