ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Itävallassa pysäköintimaksu tekstiviestillä
(14.10.04)

Wienissä ja viidessä muussa Itävallan kaupungissa jo noin 50.000 autoilijaa ostaa pysäköintiliput tekstiviestillä. "M-parking"-järjestelmän ovat toimittaneet pääurakoitsija Siemens Business Services sekä mobilkom austria. M-parking on osoittautunut Itävallan menestyneimmäksi mobiilin liiketoiminnan projektiksi.

Autoilijoille pysäköinti on aikaisempaa helpompaa: ei tarvitse etsiä maksuautomaattia eikä pikkurahaa, ja pysäköintiaikaa voi milloin tahansa pidentää kahvilasta tai neuvotteluhuoneesta. Kaupunki hyötyy, koska parkkipaikkoja on helpompi seurata - ja koska enemmän rahaa tulee kaupungin kassaan.

Autoilijat rekisteröivät kännykkänumeronsa ja auton rekisterinumeron operaattorille joko internetin (www.m-parking.at) tai puhelimen kautta. Parkkiaika maksetaan joko luottokortilla tai suoraveloituksella. Sen jälkeen kuljettaja voi vapaasti pysäköidä merkityille paikoille kaupungissa. Veloitusta varten käyttäjät lähettävät palvelunumeroon SMS-viestin, jossa he kertovat, miten pitkään aikovat pysäköidä. Käyttäjän niin halutessa hän saa muistutuksen pysäköintiajan päättymisestä tekstiviestillä kymmenen minuuttia ennen ajan umpeutumista. Tarvittu pysäköintiaika voidaan asettaa minuutilleen ja pidentää tai lyhentää milloin tahansa. Käyttäjille ratkaisu on helpompi ja edullisempi, he välttyvät epätoivotuilta parkkilipuilta.

Pysäköinnin valvonta tapahtuu siten, että valvoja syöttää auton vieressä rekisterinumeron PDA-laitteeseen. GPRS-linkin kautta valvoja saa tietokonekeskuksesta välittömästi vahvistuksen sille, onko pysäköinti maksettu. Kaupungit ovat tyytyväisiä m-parkingiin, koska koko prosessi sisältäen lipun oston, valvonnan ja sakottamisen on sähköinen. Summat voidaan siirtää suoraan SAP:iin tai muuhun laskutusjärjestelmään.

Kotisivu:
http://www.m-parking.at/

Katso myös:
Series 60 puhelimiin PARKIT pysäköintisovellus
(11.08.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja