ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

DNA korottaa puheluhintoja jopa 53%
(13.10.04)

Matkapuhelinoperaattori DNA nostaa jälleen kiinteästä lankaverkosta dna-liittymiin soitettavien puhelujen hintoja. Edellisen kerran DNA nosti sen Telialta ostamiensa Telia Mobile -asiakkaiden hintoja (lankaverkosta dna041-liittymiin) 112%. Nyt korotusvuorossa on paitsi tämä sama asiakasryhmä myös muut DNA-asiakkaat kun operaattori yksipuolisesti ilmoittaa korottavansa näitä puheluhintoja jopa 53%.

Uudet hinnat lankaverkosta dna-liittymiin 18.10.2004 alkaen:
arkisin klo 8-18 0,26/min+pvm
muina aikoina 0,2131/min+pvm

Vanha hinta lankaverkosta dna-matkapuhelinasiakkaan liittymään oli 0,17/min+pvm.

Pvm on paikallispuhelumaksu jonka paikallinen lankapuhelinverkon operaattori perii. Maksu vaihtelee käytetyn lankauhelinoperaattorin mukaan.

DNA:n uudistus on mitä ilmeisimmin varautumista mahdollisesti tulevaan lakiuudistukseen joka mahdollistaisi asiakkaan valita minkä operaattorin palvelua haluaa käyttää puheluissaan lankaverkosta matkapuhelinverkkoon. Korotuksella DNA turvaisi näin saavansa uudistuksenkin jälkeen saman tuoton kuin esim. Elisa jonka arkipäiväpuheluhinta lankaverkosta sen matkapuhelinliittymiin maksaa saman 0,26e/min+pvm kuin nyt dna-liittymiin.

Jatkuvat matkapuhelinoperaattoreiden ajamat hinnankorotukset puheluista lankaverkosta matkapuhelinliittymiin rasittavat erityisesti yrityksiä, näiden lankaverkosta tekemistä puheluista jo suurin osa on matkapuhelinverkossa oleviin liittymiin. Puheluhintojen lasku ja kova hintakilpailu onkin pitkälti markkinointiharhaa - kun vertaa kokonaiskuluja puheluhinnat ovat lähes poikkeuksetta nousseet viimeisten vuosien aikana. Monissa yrityksissä onkin jo siirrytty reittiratkaisuihin joissa matkapuhelinsuuntaan tehty puhelu ohjataan vaihteesta eteenpäin matkapuhelinmodulilla jossa mahdollisimman edullinen tasahintainen GSM-liittymä. Toisissa yrityksissä on siirrytty ulosmenevien puhelujen osalta käyttämään suoraan joko matkapuhelimia tai internetin VoIP-palveluita kuten esim. Skypeä (skype.com).

Katso myös:
Kuluttajavalituslautakuntaan tullut runsaasti ACN-valituksia
(08.10.04)
Lakiehdotus alentaisi puheluhintoja lankaverkosta matkapuhelimeen
(21.09.04)
DNA muuttaa 041 dna -asiakkaiden palvelutasoa
(04.08.04)
Vertailu: Hinta lankapuhelimesta matkapuhelimeen
(24.09.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja