ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Kuluttajavalituslautakuntaan tullut runsaasti ACN-valituksia
(08.10.04)

Kuluttajavalituslautakunta on vastaanottanut tänä vuonna jo yli 120 valitusta verkostomarkkinointiin perustuvasta ACN-operaattorista. Valtaosa erimielisyyksistä on koskenut sitä, että yhtiö on rajoittanut ilmaisena markkinoitujen ja sovittujen puheluiden puheajan 1000 minuuttiin kuukaudessa ilman asiakkaiden suostumusta. Useita valituksia on tehty myös siitä, että yhtiö on perinyt asiakkailtaan maksuja liittymän irtisanomisen jälkeiseltä ajalta.

Lautakunnan täysistunto antoi yhtiön hinnoittelumuutosta koskevaan valitukseen ratkaisun, jossa yhtiön yksipuolisesti tekemät sopimusehtojen muutokset on todettu kuluttajaa sitomattomiksi. Elinkeinonharjoittaja ei voi muuttaa sopimusta kuluttajalle epäedullisemmaksi yksipuolisesti, vaikka sopimusehdoissa olisi tällaisen menettelyn salliva kohta. Vain vähäisiä teknisluontoisia muutoksia voidaan tehdä. Mikäli toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen muuttamiseen ilmenee tarvetta, on sopimus sanottava irti ja tarjottava tilalle uutta sopimusta. Operaattoria suositettiin palauttamaan kuluttajalle kyseisistä palveluista mahdollisesti perityt maksut. Jatkossa sopimus on kuitenkin mahdollista irtisanoa kummankin sopijapuolen toimesta sopimusehdoissa määritellyin tavoin.

Katso myös:
Kuluttajavirasto kehottaa valittamaan ACN:sta
(29.06.04)
Kuluttajavirastoon ACN-valituksia nyt päivittäin
(17.06.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja