ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Siemens SK65 - pienempi kommunikaattori
(02.08.04)

Siemens julkisti viimein laitteen kilpailemaan liike-elämän kommunikaattori-asiakkaista. Näppäimistöratkaisu on Siemensin SK65 mallissa toteutettu eräänlaisella kääntyvällä pohjalevyllä jota kääntämällä QWERTY-näppäimistö saadaan esiin näytön molemmin puolin. Kun näppäimistöä ei käytetä, se voidaan kääntää pois näkyviltä. Näyttö on 132x176 kuvapisteen 65536 väriä toistava TFT. Muistia on 65 megatavua josta käyttäjän käytettävissä on noin 30 megatavua. Datasiirtoon tässä 144 grammaa painavassa kommunikaattorissa on tarjolla GPRS-dataa (luokka 10) ja lyhyeen kantamaan infrapunaa ja Bluetoothia. Kaapelivaihtoehtona Siemens SK65 tukee USB-väylää. EDGE-datasiirtoa tai mahdollisuutta laajentaa muistia tässä Siemensin uutuudessa ei ole. Radio-osa on kuitenkin hoidettu kunnolla ja Siemens SK65 toimiikin lähes kaikissa maailman GSM-verkoissa (GSM900/1800/1900). Erityistä huomiota on annettu laitteen synkroinoitavuuteen jota on vahvistettu mm. RIM Blackberry -toiminnoin. Suomessa myyntiin tuleva SK65 mahdollistaa sähköpostien lähettämisen ja vastaanottamisen sekä kalenterin synkroinoimisen. Myöhemmin markkinoille on tulossa versio, joka tukee Research In Motionin (RIM) lanseeraamaa BlackBerry®
-ohjelmistoa. Suomessa tämän SK65:n version myyntiin tulo riippuu siitä, miten operaattorit päättävät alkaa tukea verkoissaan BlackBerryn toiminnallisuutta. Java VM pohjainen BlackBerry on yhteensopiva niin Microsoft Exchangen kuin Lotus Dominon kanssa eikä tiedonsiirron salaamisessakaan ole moittimista (Triple DES). Blackberry Built-In tukee mm. push-email palveluita joissa työkoneelle vastaanotettu sähköposti välitetään automaattisesti myös matkapuhelimeen. SK65:ssä on myös uusi Siemens Mobile Phone Manager PC -ohjelma tiedonsiirtoon PC:n ja puhelimen välillä. Puhelimen multimediaominaisuuksista mainitaan mm. MPEG4 videotoisto. Kameraa tässä business-käyttöön suunnitellusta laitteessa ei ole.

Siemens SK65 mitat ovat 120x47x22mm ja paino 144 grammaa. Markkinoille puhelinta voi odottaa saapuvaksi marraskuussa noin 500 euron hintaan.

Katso myös:
Sony Ericsson P910Sony Ericsson P910
(16.07.04)
Nokia 9500 Communicator
(23.02.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja