ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Elisa lopetti GPRS-Primetimen ja Favoriten
(28.07.04)

Elisa on lopettanut Tandem Aina liittymän Choice-lisäpalvelut. Markantalo jälleenmyyjän kautta tarjotut Choice-lisäpalvelut olivat lähipiirituote Favorite ja rajoituksettoman GPRS-datasiirron GPRS-Primetime. Näiden lisäpalveluiden uusmyynnin loppuminen ei vaikuta palvelun jo tilanneiden sopimuksiin.

Favorite oli lisäpalvelu jossa kiinteällä 5 euron kuukausihinnalla sai rajattomasti puheaikaa yhteen valitsemaansa Elisa-liittymään. Favoriteen oli liitettävissä jopa viisi Elisan liittymää á 5 euron hintaan. GPRS-Primetime oli erityisesti opiskelijoiden ja maaseudulla nettiä käyttävien Elisa-asiakkaiden suosima liittymän lisäpalvelu jossa 10 euron kuukausihinta sisälsi rajattomasti GPRS-datasiirtoa kello 18-06 välisenä aikana.

Suomessa enää kolme verkko-operaattoria
Choice lisäpalvelujen poistumisen myötä Suomessa ei enää ole tarjolla ns. flatrate GPRS-tuotetta jossa kuukausihintaan sisältyvää datasiirron määrää ei ole rajoitettu. Kiinteän kuukausimaksun GPRS-lisäpalvelut tulivat Suomessa markkinoille aikana jolloin verkko-operaattoreiden kesken oli nykyistä toimivampi kilpailu. Kilpailu lakkasi käytännössä olemasta kun markkinoiden ainoan todellisen haastajan, Telia Mobilen asiakkaat siirrettiin Finnetille ja verkko lakkautettiin. Suomessa tänään toimivat verkko-operaattorit ovat samat toimijat jotka jo monopoliaikoina jakoivat keskenään täkäläiset puhelinmarkkinat (nykyisiltä nimiltään Elisa, Sonera, Finnet). Kilpailun puute on myös selvästi nähtävissä puheluhinnoissa kun yhdelläkään operaattorilla ei vieläkään ole liittymää joka pystyisi puheluhinnoissa ja 3,20 kuukausimaksulla päihittämään vuonna 1998 (yli 5 vuotta sitten!) markkinoille tulleet Telia Mobilen liittymät - liittymät joista nykyään jopa käydään kauppaa osto&myynti -lehtien välityksellä.
Paitsi puheluhintoja matkapuhelimesta myös puheluhinnat lankaverkosta matkapuhelimeen ovat nousseet viimevuosina rajusti. Joitakin vuosia sitten puhelu lankaverkosta matkapuhelimeen maksoi edullisimmillaan vain 8 senttiä, tänään samasta palvelusta voi joutua maksamaan jopa yli 26 senttiä minuutilta! Tämän lisäksi operaattorit kauppaavat yrityksille yhä enemmän 010/020/030 palvelunumeroita joihin soittamisen sanotaan olevan paikallispuhelun hintaista, todellisuudessa soittaminen tällaiseen numeroon maksaa matkapuhelimesta jopa yli 29 senttiä/minuutti (myös jonotusajalta).

Katso myös:
Saunalahti muuttaa soitonsiirtoja maksullisiksi
(21.07.04)
Kuluttajavirasto puuttuu 020- ja 010-numeroihin
(28.01.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja