ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Saunalahti muuttaa soitonsiirtoja maksullisiksi
(21.07.04)

Saunalahti seuraa muiden operaattoreiden harjoittamaa käytäntöä jossa soitonsiirrot matkapuhelimesta ovat maksullisia. 15.8.2004 alkaen jolloin soitonsiirrot Saunalahden liittymistä muihin kuin Saunalahden liittymiin ja vastaajiin muuttuvat maksullisiksi. Soitonsiirron hinta on kuten kyseiseen numeroon soitetuista puheluista.

Sonera muutti hinnoitteluaan vastaavaksi jo 1.7.2004. Muilla operaattoreilla soitonsiirrot ovat aina olleet maksullisia.

Puhelusta lankaverkosta Saunalahden matkapuhelinliittymää käyttävälle veloitetaan arkisin kello 8-18 markkinoiden korkeinta hintaa 26,2 senttiä/min + paikallisverkkomaksu(pvm). Muina aikoina hinta on 16,6 senttiä/minuutti+pvm. Aiemmin tätä historiallisen korkeata hintaa on perusteltu sillä, että puhelun edelleensiirto matkapuhelimesta on ilmainen.

Alla hintataulukko jossa arkipäivähinnat lankaverkosta matkapuhelimeen:

Saunalahti
26,2snt/min+pvm
Globetel
26,2snt/min+pvm
Cubio
26,1snt/min+pvm
Elisa
26snt/min+pvm
Sonera
24snt/min+pvm
ACN
24snt/min+pvm
DNA
17snt/min+pvm
Tele2
12snt/min+pvm
(lähde: operaattoreiden nettisivut 21.7.2004)____)

Maassamme toimi vielä pari vuotta sitten Telia Mobile jolloin puhelu lankaverkosta maksoi arkipäivänä edullisimmillaan 8snt/min+pvm. Nyt kun Suomessa on enää kolme verkko-operaattoria (Sonera, Elisa ja Finnet Verkot (DNA)) syy näiden hintojen nousuun on ilmeisesti rajoittunut kilpailu. Verkko-operaattorikentällä nähtäneenkin kilpailua vasta kun Tele2 avaa 3G-matkapuhelinverkkonsa Suomessa. 3G-verkkolisenssit on Suomessa seuraavilla operaattoreilla: Sonera, Elisa, Finnet Verkot (DNA) ja Suomen 3G (Tele2).

Katso myös:
Kuluttajavirasto puuttuu 020- ja 010-numeroihin
(28.01.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja