ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
 
  TELE FINLAND
  SAUNALAHTI
 
  GLOBETEL
   
  

Kuluttajavirasto kehottaa valittamaan ACN:sta
(29.06.04)

Kuluttajavirasto on pyytänyt ACN:ltä selvitystä siitä, miksi yrityksen Mobile Friends -liittymän markkinointia on kuluttajien mukaan jatkettu rajoituksettomana, vaikka yritys on sopimusehdoissaan rajoittanut puheaikaa. ACN vetoaa siihen, että virheellisten tietojen takana ovat olleet yksittäiset, yrityksen ohjeiden vastaisesti toimivat jälleenmyyjät. Verkostomarkkinoinnissa emoyritys kuitenkin vastaa jälleenmyyjiensä toiminnasta ja emoyrityksellä on velvollisuus huolehtia jälleenmyyjiensä asianmukaisesta ohjauksesta kuluttajaviraston tiedotteessa kerrotaan.

Kuluttajavirasto kehottaakin nyt niitä kuluttajia, jotka katsovat ACN:n rajoituksen merkitsevän olennaista muutosta alkuperäiseen sopimukseen verrattuna tai joille on markkinoitu liittymää virheellisesti rajoituksettomana tekemään valitus kuluttajavalituslautakuntaan. Lautakunta voi ottaa kantaa siihen, onko 1000 minuutin rajoitus sellainen sopimusehtomuutos, jota ei voi tehdä yksipuolisella ilmoituksella ilman kummankin osapuolen hyväksyntää. Kuluttajavalituslautakunnan valituskaavakkeita saa oman kunnan kuluttajaneuvojan lisäksi internet-sivuilta www.kuluttajavalituslautakunta.fi.

Kuluttajavirastoon on myös tullut palautetta sekä kuluttajaneuvojilta että kuluttajilta siitä, että ACN ei ole toukokuussa antamastaan sitoumuksesta huolimatta korjannut asiakaspalvelunsa ja laskutuksensa ongelmia. Asiakkaille on mm. lähetetty virheellisiä laskuja ja heidän reklamaatioihinsa ei ole vastattu kohtuullisessa ajassa. Jos asiakkaiden reklamointi ei tuota tulosta, he voivat kääntyä oman kuntansa kuluttajaneuvojan puoleen. Kuluttajavirasto jatkaa asian selvittelyä.

Katso myös:
Kuluttajavirastoon ACN-valituksia nyt päivittäin
(17.06.04)
Verkosto-operaattori Terraflex nurin
(06.01.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja