ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Kuluttajavirastoon ACN-valituksia nyt päivittäin
(17.06.04)

Viestintävirasto odottaa yhä verkostomarkkinoinnin avulla liittymiä Suomessa myyvältä ACN:lta selvitystä yhtiön laskutussotkuista. Viestintävirasto lähetti selvityspyynnön ACN:lle jo toukokuussa. Selvityksen määräaika umpeutui viikko siten ja selvityksen jatkoaikakin jo 14.6. ACN on esimerkiksi laskuttanut puheluista, joita se on markkinoinut veloituksettomina. Asiakkailta on myös veloitettu samoja puheluita kahteen kertaan ja puheluita, joita he eivät ole soittaneet. Kun kuluttajat ovat yrittäneet valittaa virheistä ACN:n asiakaspalveluun, he eivät ole aina ruuhkien vuoksi saaneet apua ongelmatilanteisiinsa. Kirjallisiin reklamaatioihin ei myöskään ole vastattu. ACN on aikaisemmin neuvonut laskujen epäselvyyksistä valittavia asiakkaita unohtamaan vanhat laskut ja odottamaan uusia, korjattuja laskuja. Laskun maksamatta jättäneille asiakkaille on kuitenkin lähetetty maksumuistutuksia, joihin on lisätty muistutusmaksu. Kuluttajavirastosta kerrotaan, että kun asiakas on saanut virheellisen laskun, hän voi pyytää maksuttoman laskuerittelyn. Kuluttajaviraston mukaan ACN on yrittänyt veloittaa myös näistä.

Kuluttajavirasto on myös katsonut yrityksen houkutelleen asiakkaita harhaanjohtavasti kun se alun perin on markkinoinut Mobile Friends liittymään sisältyvää puheaikaa rajattomana pidättäen samalla itsellään oikeuden rajoittaa puheaikaa. Kuluttajavirasto vaati, että ACN poistaa puheajan rajoittamisen mahdollistavan ehdon tai täsmentää sitä niin, että se on kuluttajalle kohtuullinen. ACN valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon ja määritti puheajalle 1000 minuuttiin kuukausirajoituksen. Muutos tulee yrityksen mukaan vaikuttamaan vain 1,7%:iin asiakkaista. ACN lupasi myös järjestää maksuttoman tavan tarkistaa puheajan kertymistä jota kuitenkaan ei ole toteutettu.

"Koska ACN on tehnyt muutoksen yksipuolisesti, siihen tyytymätön kuluttaja voi viedä asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi. Kuluttajavirasto seuraa asiaa ja arvioi rajoitusta tarvittaessa uudestaan, mikäli muutoksen vaikutukset ovat laajemmat kuin yritys on väittänyt.", kuluttajaviraston tiedotteessa kerrotaan.

Kuluttajavirastoon saapuneiden kuluttajien yhteydenottojen perusteella ACN ei myöskään ole vielä saanut kuntoon asiakaspalvelunsa puutteita, jotka se on Kuluttajavirastolle luvannut korjata.

Erityisesti ruotsalaisilta nettisivustoilta on lisäksi saanut lukea kuluttajien vaikeuksista saada ACN-liittymäsopimus päättymään ja numero siirrettyä kansalliselle operaattorille. Myös tietämättömyys miten itsenäisenä edustajana toimiminen vaikuttaa esimerkiksi työttömyyskorvauksiin, eläkkeisiin ja opintotukiin tuntuu unohtuneen monelta verkostomarkkinointiin mukaan lähteneeltä. Periaatehan on, että mikäli henkilöllä on sivutuloa hänet rinnastetaan yrittäjäksi jolloin oikeus em. tukiin voidaan menettää.

Katso myös:
Verkosto-operaattori Terraflex nurin
(06.01.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja