ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Motorolalta uusia 3G ja Windows-matkapuhelimia
(23.02.04)

Motorola on täydentänyt tuotevalikoimaansa neljällä uudella matkapuhelimella. Uutuuksista kaksi on 3G-puhelimia ja kaksi Windows-käyttöjärjestelmällä varustettuja MPx Microsoft Windows® Mobile -sarjan puhelimia. Lisäksi Motorola kertoo, että sen push to talk -asiakaslisenssi tulee jatkossa myös muiden matkapuhelinvalmistajien saataville.

Motola E1000 (kuva lisätään kun löydetään)
Ensimmäiset 3G-puhelimen Motorola julkisti jo vuonna 2002, nyt oli vuorossa Motorola E1000 ja Motorola A1000. Uutuuksista Motorola E1000 on erityisesti viihdekäyttöön suunniteltu kevyt ja tyylikkäästi muotoiltu 3G-puhelin 1.2 megapikselin kameralla (QVGA) ja 8x digitaalisella zoomilla. Videotoistossa Motorola E1000 avaa MPEG4 tiedostoa ja musiikkiformaatti on MP3 ja kun muisti loppuu Motorolan muistia voi laajentaa erillisellä muistikortilla. Puhelimessa on lisäksi täysi Bluetooth -tuki sekä radiopuhelimen toimintaa muistuttava push to talk -ominaisuus. Kaupan hyllyille Motorola E1000 on tulossa loppukesästä.

Motorola A1000
Toinen nyt esitellyistä Motorolan 3G matkapuhelimesta, Motorola A1000 on suunnattu selkeämmin bisneskäyttöön. Ominaisuudet ovat pitkälti saman kuin E1000 -mallissa, lisättynä Word, Excel, Powerpoint and PDF dokumenttiselaimilla ja parempaan tietoturvaan tähtäävällä VPN - Virtual Private Network -tuella. Myös A1000:ssa on push to talk -ominaisuus. Saatavaksi Motorola A1000 tulee kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Motorola MPx
Windows-käyttöjärjestelmää käyttävien matkapuhelinten Motorola MPx-sarjaan esiteltiin nyt kaksi uutta matkapuhelinta. Motorola MPx on simpukkamallinen kolmitaajuuspuhelin jossa QWERTY-näppäimistö ja 1,3 megapikselin kamera salamalaitteella. Sisänäyttö on 2.8" kokoinen (320 x 240 kuvapistettä) 65536 värillä. Datasiirtoon voidaan GPRS datan lisäksi käyttää langattomia Wi-Fi standardin WLAN lähiverkkoja tai Bluetooth yhteyttä. Myös IrDA (115kbps) infrapunaportti löytyy, vieläpä Consumer IR:n (CIR) mukainen jolloin Motorola MPx tulisi myös toimia esim. television kaukosäätimenä... Muistia Motorola ei ole säästellyt, puhelimessa muistia on 1Gt ja SD/MMCC muistikorteilla saa toisen mokoman lisää. Saatavaksi tämä Motorolan "Windows-kommunikaattori" tulee loppuvuodesta 2004 .

Motorola MPx100
Motorola MPx100 on perinteisempään "kalikkamuotoon" luotu Windows-puhelin jossa niinikään 1,3 megapikselin kamera (salamalla), kolmitaajuus GSM-GPRS lisättynä Bluetooth ja Wi-fi langattomalla WLAN-tuella. Muistia on 512Mt ja lisää saa mini-SD laajennuskorteilla. Kuten aiemmissakin MPx sarjan puhelimissa mukana on tietenkin myös Microsoftin käyttöjärjestelmän mukanaan tuomat tuttujen toimisto-ohjelmien mobiiliversiot (Word, Excel jne). Sähköpostiin MPx puhelimissa käytetään Windows Mobile Outlookia ja nettisurffailuun HTML ja WA 2.0 yhteensopivaa Pocket Internet Explorer selainta. Saatavaksi Motorola MPx100 tulee loppuvuodesta 2004.

Katso myös:
Linux-puhelin Motorola A768
(19.02.04)
Motorola esitteli mallit V80, V180 ja V220
(06.02.04)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja