ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Nokia 9500 Communicator
(23.02.04)

Nokia avasi tuotejulkistushanat Cannesissa pidettävillä 3GSM World Congress 2004 tapauhtumassa julkistamalla uuden kommunikaattorin. Nokia 9500 Communicator on kolmitaajuuspuhelin (euroversio GSM 900/1800/1900) jossa nyt vihdoinkin myös GPRS EDGE-laajennuksella, uutuus osaa myös hyödyntää langattomia WLAN (802.11b) lähiverkkoja. Käyttöjärjestelmä on Symbian 7.0S jonka mukana J2ME Personal Profile -ympäristö. Muistia on nokialaiseksi jopa yllättävän paljon - 80 megatavua ja laitteen Bluetooth tukee sekä dataa, että ääntä. Sisäänrakennettu kamera tuottaa VGA-kokoista kuvaa ja laitteen näytöt kykenevät molemmat esittämään jopa 65000 väriä. Sisänäytön koko on 640x200 kuvapistettä (Series 80 -käyttöliittymä) ja ulkonäyttö 128x128 kuvapistettä (Series 40).

Nokia 9500 kommunikaattorissa on panostettu erityisesti tietoturvaan ja puhelimessa onkin laaja valikoima standardeihin perustuvia suojausratkaisuja. Tietoliikenne voidaan suojata tehokkaasti Nokia Mobile Virtual Private Network (VPN) -ratkaisulla, jonka muodostavat Nokia Security Service Manager ja Nokia Mobile VPN Client. Ratkaisu voidaan integroida yrityksen olemassa olevaan infrastruktuuriin ja sen avulla IPSec VPN:n käyttö voidaan ulottaa mobiililaitteisiin. Lisäksi suunnitteilla on Symantecin ilmateitse päivittyvä palomuuri- ja viruksentorjuntaratkaisu. Nokia 9500 Communicatorin keskeisiin suojausominaisuuksiin kuuluvat myös laitteen lukitus ja SSL-salaus WWW-pohjaisille sovelluksille.

Nokia 9500 Communicator myynnin odotetaan alkavan vuoden 2004 viimeisellä neljänneksellä. Hinnaksi arvioidaan noin 800 euroa.


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja