ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Nokia esitteli tarvikkeita Nokia 5140 -malliin
(02.02.04)

Nokia on Munchenissä pidettävillä ISPO Winter 2004 -urheiluväline- ja muotimessuilla esitellyt uusia tarvikkeita myöhemmin tänä vuonna markkinoille tulevalle Nokia 5140 fitnesspuhelimelle. Itse puhelin on varustettu digitaalisella kompassilla, sisäänrakennetulla kameralla sekä mm. Fitness Coach -sovelluksella.

Nokia Xpress-on GPS vaihtokuori (kuvassa) tuo GPS-toiminnot Nokia 5140 puhelimeen. Kuoriin integroituihin GPS-toimintoihin kuuluvat muun muassa matkamittari ja reittiopastus sekä mahdollisuus hakea ja tallentaa paikkojen koordinaatteja. Erikseen myytävät Nokia Xpress-on(TM) -GPS-kuoret tuovat puhelimeen myös karttapohjaisen Nokia Travel Guide -sovelluksen, jonka avulla voi valita reittejä, löytää kiinnostavia kohteita ja ladata karttoja GSM/GPRS-verkon kautta.

Munchenissä Nokia myös kertoi yhteistyöstään Oulussa päämajaansa pitävän Polar Electron kanssa. Polar Electro on maailman johtava
urheiluinstrumenttien ja sykkeenmittausteknologian valmistaja. Yhteistyön ensimmäisen hedelmät ovat Nokia 5140 puhelimeen kehitetyt Polar Runner ja Polar Cyclist -sovellukset (ostettava erikseen).

Polar S725Nyt esiteltyjen sovellusten avulla saadaan liikunta- tai harjoitussuorituksesta kertovat fysiologiset raportit ja harjoitteluympäristöä koskevat tiedot puhelimen näytölle. Lisäksi Nokia 5140 -puhelimessa on lisää muistikapasiteettia harjoittelutietojen tallentamiseen. Nokia 5140 -puhelimeen siirrettyjä harjoittelu- ja kilpailutietoja voi myös lähettää tekstiviestillä suoraan harjoittelukaverille, joukkuetovereille tai valmentajalle. Langaton yhteys Nokia 5140 puhelmen ja esim. Polar S625X -juoksutietokoneeseen tai S725-pyöräilysykemittariin (kuvassa) muodostetaan infrapunayhteyden avulla. Aiemmat Polarin S-sarjan tuotteet eivät ole Nokia-yhteensopivia (ilmeisesti aiempien mallien epästandardin IR-protokollan takia. toim.huom).

Nokia Fitness Monitor on vyötärölle kiinnitettävä erillinen lisälaite, joka seuraa käyttäjän liikkeitä ja mittaa kalorikulutusta. Käyttäjä voi määritellä oman kuntotavoitteensa ja kuntomittari ilmoittaa, kun tavoite on saavutettu. Tiedot voidaan siirtää kuntomittarista infrapunayhteyden kautta Nokia 5140 -puhelimeen tai muuhun yhteensopivaan puhelinmalliin, ja ne tallentuvat puhelimen Fitness Coach -päiväkirjaan, josta kunnon kehittymistä voi seurata.

Nokia Activity Handsfree on lisälaite joka mahdollistaa puheluiden hallinnan kädet vapaana sekä suojaa puhelinta roiskeilta, hiekalta ja pölyltä. Nokia Activity Handsfree -lisälaitteessa on sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni, ja sillä voi puheluihin vastaamisen lisäksi kuunnella musiikkia tai radiota yhteensopivan Nokian puhelimen välityksellä. Handsfreessä on paitsi vastausnappi uutena ominaisuutena puhepainike jolla voidaan avata push to talk -radioyhteys esimerkiksi puhelimeen tallennettuun harjoitteluryhmään.

Nokia 5140 -kamerapuhelimen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden toisella neljänneksellä.

Katso myös:
Nokia 5140 fitnesspuhelin kameralla
(13.11.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja