ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Kuluttajavirasto puuttuu 020- ja 010-numeroihin
(28.01.03)

Kuluttajavirasto on ryhtynyt selvittämään, syyllistyvätkö yritykset harhaanjohtavaan markkinointiin mainostaessaan 020- ja 010-palvelunumeroitaan. Näitä palvelunumeroita kun usein mainostetaan kertomalla puhelun niihin olevan paikallispuhelun hintainen. Myös valtion virastot käyttävät laajasti näitä maksullisia 020 suuntanumeroita. Todellisuudessa näiden palvelunumeroiden hinnalla ei ole mitään tekemistä paikallispuheluhinnan kanssa vaan puhelu maksaa 0,0821€/puhelu + 0,0147€/minuutti soittajan puhelinyhtiöstä riippumatta. Matkapuhelimesta puhelu 020- tai 010-palvelunumeroon maksaa 0,2913€/minuutti.

Paikallispuheluthan ovat Suomessa erihintaisia riippuen kenen puhelinyhtiön liittymästä soittaa, esimerkiksi Laitilassa paikallispuhelut ovat ilmaisia ja enää harva puhelinyhtiö perii paikallispuheluista aloitusmaksun lisäksi yli 0,0147€ minuuttihintaa. Matkapuhelimesta soittaminen lankaliittymään maksaa sekin yleensä vähemmän kuin 010- ja 020-palvelunumeroihin soittaminen, esimerkiksi Telia-liittymä Plussalla puhelu Telian GSM-verkosta lankaverkkoon maksaa normaalisti 0,08€ jolloin puhelu yritykseen tai virastoon jossa käytetään 010- tai 020-palvelunumeroa maksaa 264% tätä enemmän.

Käyttämällä 010- ja 020-palvelunumeroita kuluttaja joka soittaa lankaliittymällä samalta teleliikennealueelta jossa yrityksen tai viraston toimipiste sijaitsee maksaa puhelustaan yleensä enemmän kuin jos hän voisi soittaa tavalliseen lankaliittymän numeroon. Nämä usein harhaanjohtavasti markkinoitavat liittymät eivät toisinsanoen palvele kuin eri teleliikennealueelta soittavia ja näitäkin huonosti sillä kuluttajalle ei anneta mahdollisuutta valita itse maksamansa puhelun kaukopuheluoperaattoria. Matkapuhelimella soittavalle tilanne on vieläkin lohduttomampi, vain viiden matkapuhelin-liittymätyypin päivähinta lankaverkkoon on tällä hetkellä (tilanne 28.01.2003) kalliimpi kuin 010- ja 020-palvelunumeron 0,2913€/minuutti.

Ilmeisesti näillä maksullisilla palvelunumeroilla asiakaspalvelua tarjoavat yritykset saavat osuuden palvelunumeron tuotosta samalla kun saavat operaattorilta keskittämisalennuksia kun myös sisääntulevat puhelut ohjataan samalle operaattorille kuin yrityksen omat puhelut. Se miten tämä palvelee yritykseen soittavaa asiakasta jää kuitenkin hämärän peittoon.

Katso myös:
Vertailu: Kotisoitto, Heimo, Telia-VIP, dna Lähipiiri
(08.01.03)
Matkapuhelimen käyttö ulkomailla
(28.06.02)
Soittaminen lankapuhelimesta matkapuhelimeen
(05.06.02)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja